World Cup och nyheter

Hur gick det egentligen för Finland i World Cup? Vilka vann hela mästerskapet i slutändan? Och vad vill det Svenska Ishockeyförbundet?

218779-hockey-puck-on-iceDen som brinner för ishockey har nog inte missat den heta nya turneringen World Cup med dess vändningar och utfall. Den som satsade pengar på Finland i ishockey betting förlorade tyvärr sitt bet, den som istället la sitt krut på ishockeystormakten Kanade, vann däremot.

World Cup blev lite av ett fiasko för Finland nämligen, något som går att läsa om bland annat i Dagens Nyheter. Framme i Toronto blev det tre matcher för nationen. Alla tre slutade dessvärre i förlust och när landet nådde sluten av sitt deltagande i mästerskapet fanns det bara ett mål i resultatet – totalt.  Med tre raka förluster var det helt enkelt bara att packa väskorna och hoppa på planet hem, för nya tag och en blick framåt.

För Kanada gick det dock bra. Utfallet i World Cup blev vinnare av hela mästerskapet. Lag Europa var väldigt nära på att besegra stora hockeynationen i den andra finalmatchen men i slutet av den tredje perioden vänder Kanade sitt underläge till en nervkittlande seger. Med två mål på knappt tre minuter visade man helt enkelt världen vilka som var bäst. Spelaren Sidney Corsby utsågs till turneringens mest värdefulla spelare och firandet pågick förmodligen länge på hemmaplan efter att slutsignalen ljudit över stadion. Mer om detta rapporteras det om här.

Svenska Ishockeyförbundet och integration

Ishockey är en sport som mestadels existerar på den norra delen av jordklotet, som ett bälte där Ryssland, Sverige, Finland och Kanada samt USA kanske främst ses som de största hockeyländerna. Nu skriver P4 Jämtland om hur nyanlända ska lockas till att spela ishockey. Integration via sport är ett bra sätt att få folk att känna sig hemma, men till skillnad från hur lätt det är att börja spela fotboll så kräver ishockey en helt annan arsenal med utrustning. Det sägs vara de största utmaningen för att få nyanlända att välja att börja med just ishockey.