Hockeyspel för flyktingarna

Årets utskick till potentiella hockeyspelande barn har gått ut på sju olika språk. 200 000 barn har i år fått brev på sju olika språk. Avsändare är svenska ishockeyförbundet och hockeyföreningar runt om i landet som i år satsar på att öka mångfalden inom hockeyn.

Detta skriver man om i en artikel från Sveriges Radio, och initiativet är ett av många där fokus är att välkomna de nyanlända flyktingar som ice hockey playernu kommer till Sverige. Det är även någonting som gör att segerationen minskar, eftersom sporten verkligen är någonting som gör att barnen kommer in i samhället. Det är även tydligt att barn som sportar tillsammans – oavsett bakgrund och språkbarriärer – lättare kommer överens. Sporten förenar dem helt enkelt. Liknande saker gör även många fotbollslag, exempelvis kan ni läsa här om hur ett gäng fotbollssupportrar bestämde sig för att hjälpa nyanlända på ett asylboende nära den arena där de brukar se på fotboll. Så här säger en av killarna i artikeln:

– Vi brukar gå förbi här på väg till match. De boende har suttit och tittat på alla som ska på fotboll. Vi kände att vi ville göra något. Det kan inte vara så kul att sitta här och glo hela dagarna när alla andra gör något roligt, säger Marcus Carlsson.

Vill även du göra någonting för flyktingarna? Det finns mycket att göra och du behöver egentligen inte anstränga dig så mycket-  dessutom kan det hela bli väldigt kul. Är du till exempel hockeyintresserad? Varför inte bjuda in de nyanlända till en hockeyturnering? Då får de testa på sporten och lära känna övriga som bor i staden. Priset kan vara någonting så enkelt som en pokal eller medalj från Glentons, någonting som inte kostar mycket att köpa in för egen del – men som är guld värt för de som tävlar och vinner.

Om du vill göra någonting för flyktingarna men inte inom hockey eller någon annan sport hittar du fler fina initiativ i denna artikel från Expressen.