Foppatoffelns historia

De flesta har troligtvis hört talas om den berömda crocstoffel, som även med andra ord brukar kallas för ”foppatoffeln”.  Crocs är nämligen ett märke på en sko som fokuserar på fotens ergonomi och att man ska kunna arbeta och gå mycket i just denna skor. Det är många som har tuffa jobb som innebär mycket springande fram och tillbaka, och just då å kan det vara extra bra med bekväma skor som skyddar fötterna och kroppen för eventuella skador.

Men nog om det, för det var ju Crocs foppatoffel vi idag skulle prata om. Och det är säkert många av er där ute i stugorna som undrar varför det heter just foppatoffel. Och det har ju, kanske inte så förvånansvärt, med Peter ”foppa” Forsberg att göra.

För faktum är att det var nämligen han som valde att köpa in just Crocsen till Sverige. Han hade fått nys om denna ergonomiska succé på andra sidan Atlanten, och tyckte att även vi i Sverige förtjänade att få tal av denna bekväma toffeln.

Och så lyder historien bakom Foppatoffeln. Crocsen må varken vara snygga eller trendiga, men det är en attans bekväm toffel.