Det går upp och ner för AIK

hockeyMånga AIK fans är oroliga. Det har gått mycket upp och ner för laget på senaste och det har varit svårt att förutspå hur matcherna ska gå. Nu när Anders Gozzi varit tillbaka i båset är det många som haft höga förhoppningar och det gav också resultat i matchen mot Karlskoga, men i matchen mot Almtuna hände något då AIK gick från stor ledning till förlust. 

Tidigare inlägg handlade bland annat om New York Rangers och NHL, men nu ska det handla om den svensk hockey och ett av favoritlagen, nämligen AIK. Det har minst sagt gått ganska upp och ner för laget. När sportchefen Anders Gozzi klev in i sportbåset som stöd till huvudtränaren Roger Melin efter att den assisterande tränaren lämnat laget var förväntningarna skyhöga.

En bra start

Och det blev en bra start för Anders Gozzi som assisterande tränare. Under hans första match som assisterande för säsongen blev det en poäng på bortamatchen mot Modo. Under hemmamatchen mot Karlskrona kunde AIK räkna in tre nya poäng som var riktigt viktiga för laget. Det såg ut att bli en ljus start för AIK med sportchefen som den nya assisterande tränaren.

Superstark start men sedan förlust

Men sedan hände något. Det har på senaste inte gått så bra för AIK och laget behöver verkligen fler segrar i hockeyallsvenskan nu. I Expressen kan man läsa om matchen mot Almtuna, där AIK startade första perioden mycket bra med tre poäng, sedan kom ännu ett. I Inledningen av den andra perioden utökades ledningen till hela 5-0 och de flesta AIK fans såg nog där segern i sikte. Det fanns inga som helst tecken på comeback från Almtuna, förutom ett mål i andra period. Men i den tredje perioden hände något med AIK, hela spelet bara föll ihop. I De sista tio minuterna av matchen gjorde Almtuna hela fyra till mål, vilket gjorde att det blev en förlängning av matchen. Där avgjorde Almtuna matchen och det slutade med 5-6 till Almtuna, till de förvånade AIK supportrarnas besvikelse. Det har hittills varit en säsong som gått upp och ner för AIK.

Målskyttar i AIK, matchen mot Almtuna

  • Jesper Frödén: 1-0 & 4-0
  • Stefan Johansson: 2-0
  • Jens Hellgren: 3-0
  • Max Lindholm: 5-0