Bowling – också en sport

Det finns de som hävdar att bowling inte är en sport, men vi håller inte riktigt med och vill ta tillfället i akt och ta bowlandet i försvar. Det går ju, precis som hockey, ut på att placera något runt i en ”bur”, och om hockey är en sport är väl bowling också det? Låt vara att det inte är hälften så kul som att spela hockey, eller att man blir hälften så vältränad av att stå och vänta i de där fåniga skorna, men det är ju fortfarande något fysiskt man gör tillsammans för att ha roligt och tävla mot varandra. Klassisk beskrivning av en sport om ni frågar oss!

Det finns mycket nog tävling och vem-som-är-bäst inom sporter och spel att det väl är onödigt att dividera om vad som är vad? Det är som hela diskussionen kring huruvida det är en sport att spela kubb. Vad spelar det för roll? Ok, det kanske är mer av ett spel än en sport, men om de som spelar kubb en gång i veckan upplever det som att de sportar, då kan det väl få vara så?

Sedan vill vi förstås slå ett slag för att alla borde prova hockey innan de hoppar på något annat, men i vår demokratiska anda är vi självklart inte särskilt stränga med det heller!